Net een stapje extra

Soms is het het meer dan waard! Net even dat stapje extra zetten voor een klant. Marian en Christina Tismanaru konden hun geluk vandaag niet op bij de notaris (zie foto). Het Roemeense echtpaar heeft voor het eerst een eigen huis gekocht. Op zich misschien niet zo bijzonder, maar wel voor deze mensen.

Ruim een half jaar geleden werden ze opgemerkt door de eigenaar van Vers-Nederland, Bert Benjamins uit Schoonebeek. Ze liepen dakloos door Schoonebeek op zoek naar werk. Bert en zijn vrouw hebben ze dezelfde nacht nog onderdak geboden, en aangenomen als werknemers. Na een tijdje vond Bert dat ze een rustige plek moesten hebben en hij vroeg mij of er voor hun ook een hypotheek te krijgen was. Ik zei tegen hem: “Nou, dat gaat nog niet meevallen!” Echter, soms moet je ook ergens gewoon voor gaan, en wij dachten: We hebben een goed verhaal, dus waarom niet?

RegioBank ging niet zomaar akkoord. Toch stonden ze open voor ons verhaal. Voor mensen als Marian en Christina geldt normaal gesproken dat ze drie jaar in Nederland moeten zijn en binding met Nederland moeten kunnen aantonen.

De familie Benjamins heeft ze werkelijk met werkelijk alles geholpen. Toen de Regiobank Bert belde met de vraag waarom hij dan vond dat deze mensen hypotheek moesten hebben, zei hij: “Ik vind dat ze een kans moeten krijgen in Nederland en ik zou het morgen weer precies zo doen!”

Dit heeft RegioBank over de streep getrokken naast het feit dat de familie Tismanaru bezig was beide dochters naar Nederland te halen. Een mooi voorbeeld van een werkgever en een bank die het menselijke aspect niet uit het oog verliezen.

Erik Lambers

Regiobank Heller & Heller