Kinderspaarweek 2017

Vanaf 23 oktober tot en met 27 oktober is het Kinderspaarweek bij Heller en Heller.

Weet u het nog? Dat u met uw spaarpot naar de bank ging om geld te storten. Ingrid (37 jaar, moeder van 2 kinderen) kan het zich nog goed herinneren. De vragen die we haar stelden zorgen voor een fijn terug denk moment naar vroeger. 

Geld tel machine

Reuze spannend vond Ingrid het moment om haar geld te brengen naar de bank. Ze kan het zich nog goed herinneren. ‘Ik ging samen met mijn vader naar de bank. Mijn spaarpot met roze vlinders, stevig in mijn handen geklemd. Je spaarpot werd geleegd boven een machine en vervolgens zag je de munten één voor één in gleufjes verdwijnen en zag je de teller oplopen. Je hoopte natuurlijk dat de teller zo lang mogelijk doorliep’ vertelt Ingrid lachend. ‘Het bedrag werd uiteindelijk op een briefje geschreven en hier mocht ik mijn naam onder zetten. Een handtekening had ik toen nog niet, maar ik deed wel mijn best om mijn naam op zijn mooist te schrijven. Het voelde heel belangrijk. Dat ik een lege spaarpot terug kreeg vond ik minder leuk, maar het uitkiezen van een cadeautje maakte weer veel goed’.

Jeugd herinneringen

‘Wat leuk dat ik hier nu weer aan terugdenk’, zegt Ingrid. Net zoals Ingrid heeft u waarschijnlijk ook herinneringen aan vroeger. Weet u nog dat u een eigen spaarrekening kreeg? Kent u nog de overschrijvingskaarten en de cheques? Mooi om aan terug te denken. Momenten waarop u leerde omgaan met geld zonder dat u het bewust in de gaten had.

Het is belangrijk om te leren sparen

Ingrid geeft aan dat zij heeft leren sparen doordat ze het geld wegbracht naar de bank. Het was een duidelijk moment van contant geld naar geld op de spaarrekening. Het afschrift ging in mijn bankmapje en dat geld stond gewoon vast. Daar kwam je niet meer aan. Bij mijn kinderen (10 en 12 jaar) staat het grootste gedeelte op een betaalrekening. Zij voelen de noodzaak niet om het naar een spaarrekening over te zetten, want ze zien het geld niet’.

Sparen met contant en digitaal geld

Aangezien haar oudste dochter volgend jaar naar de middelbare school gaat, heeft Ingrid zich meer verdiept in de geldzaken van haar kinderen. Ze heeft naast de betaalrekening ook een spaarrekening geopend en duidelijke afspraken met haar kinderen gemaakt. ‘Het geld dat ze contant krijgen, bijvoorbeeld met verjaardagen, gaat in de spaarpot thuis. Als er meer dan 50 euro in zit, gaat er een gedeelte naar de spaarrekening. Zakgeld krijgen ze gestort op de betaalrekening. En als er meer dan 50 euro op staat, gaat het ook naar de spaarrekening’. Op deze wijze leert Ingrid haar kinderen sparen met zowel contant als met digitaal geld.

RegioBank Kinderspaarweken

Tijdens de jaarlijkse Kinderspaarweken bij RegioBank komt Ingrid in ieder geval weer even langs met haar kinderen. ‘Het enige verschil met vroeger is dat de geld telmachine bij mijn kantoor is verdwenen. Dus op kantoor legen we de spaarpot. Ik maak het daar ter plekke via de app over op hun rekeningen. Ook voor mijn kinderen zal een lege spaarpot even slikken zijn, maar het cadeautje maakt het altijd weer goed’. Een bezoek aan de bank wordt zo weer een moment van leren en een moment van nieuwe herinneringen. Zien we u ook tijdens de Kinderspaarweken?

Bij Heller & Heller kunnen u en uw kind(eren) het hele jaar door de spaarpot legen. Maar tijdens de Kinderspaarweek (23 t/m 27 oktober) ontvangt u daarbij ook een leuk cadeautje. Kom gezellig langs en ervaar zelf de voordelen van de RegioBank.