Nieuws


In 2024 gaat er op hypotheekgebied weer een hoop veranderen. Wij zetten de belangrijkste punten even op een rij.

NHG-grens wordt verder verhoogd

Koop je in 2023 nog een woning en wil je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie dan mag de koopsom van de woning maximaal € 405.000 bedragen. Dit wordt komend jaar verhoogd naar € 435.000.

Indien je binnen de NHG-grens blijft kan je er dus voor kiezen om een hypotheek af te sluiten met NHG. Hierdoor heb je vaak recht op een lagere rente en loop je minder risico wanneer je eventueel in de betalingsproblemen zou komen.

Meer lenen voor een energiezuinige woning

Vanaf 2024 wordt er ook gekeken naar het energielabel om de maximale hypotheek te kunnen bepalen. Hoe beter deze is, hoe meer je kunt lenen. Bij een woning met een C of D label is dit € 5.000 en bij huizen met een A of B label € 10.000. Bij een woning met een energielabel A ++++ kan dit zelfs oplopen tot € 50.000.

Vrijstelling van overdrachtsbelasting wordt verhoogd

Op dit moment is er al een eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting die bedoeld is voor starters t/m 35 jaar. Deze vrijstelling is op dit moment gemaximeerd op een koopsom van € 440.000. Deze wordt in 2024 verhoogd tot € 510.000. .

Belastingvrij schenken voor de eigen woning niet meer mogelijk

In 2022 was het mogelijk om een belastingvrije schenking van € 106.671 te ontvangen t.b.v. de eigen woning wanneer je tussen de 18 en 40 jaar oud was. Deze regeling, ook wel de jubelton genoemd, is in 2023 afgebouwd naar € 28.947 en wordt per 2024 helemaal afgeschaft.

Veilig op weg

De winter is in aantocht en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op de uitdagingen van dit seizoen. Sneeuw en ijs kunnen de wegen verraderlijk maken, dus zorg ervoor dat je auto is uitgerust met de juiste winterbanden voor een betere grip. Vul ook jouw ruitensproeier met winter vloeistof om bevriezing te voorkomen.

Of je nu op weg bent naar een skivakantie of ’s ochtends vroeg in het donker vertrekt, veiligheid staat voorop. Controleer je verlichting en zorg voor een goed zicht op de weg.

Bij winterse omstandigheden is het belangrijk om de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. Laat de sneeuwpret niet omslaan in ongelukken op de weg.

Maar laat deze winterse uitdagingen je niet weerhouden van het genieten van het seizoen. Bereid je voor, rij voorzichtig en zorg voor een veilige reis, waar je avonturen je ook naartoe leiden. Wij helpen je graag waar mogelijk. Bij vragen over bijvoorbeeld een auto-, pechhulp of reisverzekering weet je ons te vinden.

Kantoor Schoonebeek gesloten

Ons kantoor in Schoonebeek is vanaf maandag 31 juli t/m 18 augustus gesloten. Tijdens deze periode bent u van harte welkom bij onze vestiging in Klazienaveen. Maandag 21 augustus staan wij in Schoonebeek weer voor u klaar.

Heeft jouw auto ook de juiste dekking?

Periodiek checken of jouw auto nog de juiste dekking heeft is aan te raden. Heb je voldoende aan de verplichte WA dekking? Of wil je schade aan je eigen auto ook verzekeren? Is een all-risk dekking nog wel rendabel? Een goede autoverzekering kiezen lijkt eenvoudig, maar er is nog het nodige over uit te leggen. Dat doen we graag, zodat jij de beste autoverzekering krijgt en houdt.Bel gerust of loop eens binnen!

Zakelijke financiering

Naast particulieren staan wij ook klaar voor de ondernemer, zo ook op het gebied van financieringen! Wij bieden een groot aantal mogelijkheden als het gaat om een financiering voor bijvoorbeeld de aankoop van een bedrijfspand, een oversluiting van een zakelijk krediet of misschien zelfs een lening voor een startende ondernemer.

Bij Heller & Heller kunnen we zaken doen met meerdere partijen voor financieringen op zakelijk gebied, waaronder natuurlijk RegioBank.

Ben jij benieuwd of er iets voor jou mogelijk is? Wij nemen graag de tijd voor je en we bespreken samen jouw wensen.

Kantoor Schoonebeek gesloten i.v.m. vakantie

Beste klanten,

I.v.m. vakantie is ons kantoor in Schoonebeek van 1 augustus t/m 19 augustus gesloten.

Voor al uw bankzaken kunt u in deze periode terecht bij ons kantoor in Klazienaveen aan de Langestraat 90.

Groetjes,

Team Heller & Heller

 

Maak kans op een gratis rookmelderset!

Maak kans op een gratis rookmelderset!

Rookmelders zijn vanaf juli 2022 verplicht in elke woning. Op iedere etage is een rookmelder verplicht.
Daarom geven wij via deze link al onze verzekerden via NH1816 maar liefst 50% korting op brandpreventie artikelen!

Wij helpen je graag bij het veilig(er) maken van je woning en daarmee het beschermen van jezelf en jouw omgeving. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek en we denken mee in jouw woonsituatie en delen onze brandpreventietips met je.

Ook geven wij 10 rookmeldersets weg!
Maak vóór 01-08-2022 jouw interesse kenbaar en maak daarmee kans op een gratis rookmelderset!

Vrijdag 17 juni eerder gesloten

Beste klanten,

Wij zijn i.v.m. een bruiloft van onze collega op vrijdag 17 juni vanaf 14:00u gesloten.

Team Heller & Heller